menuMenu
Menu

Over deze site

Op deze pagina treft alle Sdu Commentaren in pdf-vorm aan. Hieronder leggen wij uit hoe deze site werkt.

Welke commentaren kan ik zien?

Als u een abonnement heeft op een Sdu Commentaar in boekvorm of online (of een combinatie daarvan), heeft u via deze site toegang tot het desbetreffende commentaar.

Kan ik de Sdu Commentaren Site via elk apparaat benaderen?

Ja, dat kan. De website is onafhankelijk van het apparaat of besturingssysteem waar u mee werkt. Wij hebben de site responisve gemaakt, wat betekent dat het platform zich aanpast aan de grootte van uw scherm. Zo heeft u altijd, overal en snel uw Sdu Commentaren bij de hand. Op een tablet of andere mobiel apparaat kunt u de 'app icon' downloaden, zodat u steeds snel de website kunt openen, net zoals een app dat doet.

Hoe log ik in?

Wanneer u een abonnement heeft op het Sdu Commentaar online, kunt u op dit platform  inloggen met dezelfde gegevens die u gebruikt in de Sdu OpMaat-omgeving. Heeft u alleen een abonnement op de boek-uitgave van (een van de) Sdu Commentaren, dan heeft u uw inloggegevens separaat per mail of per brief ontvangen. Mocht u onverhoopt problemen ondervinden met inloggen, neemt u dan contact op met Sdu Klantenservice via (070) 378 98 80 of via het contactformulier op deze pagina.

Navigeren en menu

Wanneer u bent ingelogd ziet u aan de linkerzijde van uw scherm de menubalk. Via het menu-item 'Rechtsgebieden' kunt u doorklikken naar het door u gezochte Sdu Commentaar. De Sdu Commentaren zijn ingedeeld in de rechtsgebieden Civiel Recht, Bestuursrecht, Strafrecht en Overig. Nadat u heeft gekozen voor het desbetreffende rechtsgebied, kunt u kiezen uit de Sdu Commentaren die in het betreffende rechtsgebied zijn opgenomen. De Commentaren zijn in alfabetische volgorde per rechtsgebied gerangschikt.

U kunt het Sdu Commentaar openen door op de blauwe button 'Openen' te klikken: de pdf van het Sdu Commentaar opent zich in het leesscherm.

Eerder edities raadplegen

De oude edities blijven op de website staan. U klikt dan niet op de blauwe button 'Openen', maar op de titel van het desbetreffende Commentaar. Er verschijnt een scherm met alle edities die zijn opgenomen. De edities gaan terug tot 2016: vanaf die tijd zullen alle oude edities benaderbaar blijven: ook uw aantekeningen in een bundel blijven dus bewaard.

Navigeren door een Sdu Commentaar

Als de pdf van het Sdu Commentaar eenmaal geopend is, kunt u op diverse manieren navigeren:

- via de knop 'inhoudsopgave' (linksboven): deze bevat een link naar alle in het commentaar opgenomen artikelen.

- via het zoekveld (rechtsboven): u kunt hier een zoekterm invullen, in de rechterkolom worden dan alle resultaten zichtbaar gemaakt en zijn aanklikbaar om snel naar de desbetreffende pagina te gaan.

- via de pijltjes (midden): hier kunt u pagina voor pagina door de bundel bladeren (als u via een touchscreen werkt, is dit ook mogelijk door te 'swipen' op het scherm).

Aantekeningen maken en delen

Onderaan het leesscherm (rechts) vindt u de buttons 'notitie maken' en 'notitie verwijderen'. Hiermee is het mogelijk om aantekeningen te maken in de bundel.

U kunt deze aantekeningen ook delen, met een collega of vakgenoot. Rechtsboven in uw scherm vindt u de knop “delen”. Voorwaarde is wel dat de persoon met wie u de aantekeningen deelt, ook geabonneerd is op het desbetreffende Sdu Commentaar, anders kan hij de gegevens niet benaderen.

Kan ik het Commentaar downloaden?

Dat is niet mogelijk. Alle Sdu Commentaren staan op een (beveiligde) server opgeslagen. Ook uw aantekeningen worden daar opgeslagen (deze zijn uiteraard alleen met uw inlog op te vragen en derhalve niet zichtbaar voor enig andere gebruiker). De reden hiervoor is dat de Sdu Commentaren van een dermate zwaarte zijn dat uw mobiele device bij downloaden binnen de kortste keren 'volloopt'. En deze site is juist bedoeld om de Commentaren altijd en overal te kunnen raadplegen via welk device dan ook.

 

 

 

Beste bezoeker,

Deze website wordt niet langer ondersteund door Sdu. Voor het raadplegen van onze commentaren verwijzen wij u graag naar https://opmaat.sdu.nl. In OpMaat kunt u met dezelfde gegevens inloggen als u deed op deze website. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice via opmaat@sdu.nl of 070 - 378 98 80.